Видео: Џиновско бебе се роди во Австралија, гордиот татко е Балканец

Објавено: вторник, 3 мај 2016 во 16:21
Spread the love

Зијад Кадиќ неодамна се роди во Австралија и ги зачуди лекарите, а и своите родители.

Гордите родители на ова џиновско бебе од 6 килограми се Бриана Сакис од Перт, Австралија, а таткото е по потекло од Босна и Херцеговина.

Еден од лекарите која ја породувал гордата мајка изјави дека ова е најголемо новороденче што го видел во последните 15 години.

Лекарите велат дека бебето е здраво и дека е крупно поради генетиката. Мајката и нејзиното синче се чувствуваат одлично и наскоро ќе се вратат дома.

Интересно е што храбрата мајка инсистирала да се породи по природен пат, но на крај лекарите немале избор па ја породиле со царски рез.