ВИДЕО: Британските муслимани за малку ќе ги линчувале христијаните

Објавено: вторник, 26 јануари 2016 во 13:25
Spread the love

Припадниците на британското движење “Прва Британија“ се обидоа да прошетаат низ место населено со многу муслимани во Лутон носејќи неколку големи крстови. Меѓутоа набрзо ги нападнала муслиманска група кои им извикувала погрдни зборови и им се нафрлиле.

Групата набрзо почнала да се повлекува, а збеснатите муслимани почнале да ги бркаат од квартот. Во целата приказна се вмешала и полицијата, а збеснаа и жителите на паркот Бури и напаѓаа со домати.

Оваа група објави и видео од целата приказна на својот портал и Фејсбук. Тие објаснуваат дека овој дел на Лутон е населен со “исламски екстремисти, ИСИС фанатици, проповедници на омраза и терористи“.