Видео: Американски професор предупредува: Кина се подготвува за нуклеарен напад на САД

Објавено: понеделник, 25 јануари 2016 во 17:15
Spread the love

Лајд Голдстејн, просефор и соработник на институтот за кинески поморски истражувања на Поморскиот воен колеџ во САД, вели дека кинеската подморница се подготвува за лансирање на нуклеарен напад против Соединетите Американски Држави.

nuklearni-rat-1-650x365-630x354

На графиконот на кој се обележани потенцијалните мети за стрелање во Њујорк, ја прави оваа теорија уште поверодостојна.

Кинеската морнарица е добро развиена за стрелање на голем дострел и опремена е со нуклеарен арсенал.

Овие податоци укажуваат на тоа дека Кина е во фаза на нуклеарни планови кои еден ден можеби ќе станат реалност.