ВИДЕО+18: Јавно погубен поради силување на девојче – Државната телевизија пренесувала во живо

Објавено: среда, 2 август 2017 во 15:28
Spread the love

Мухамад ал-Маграби (41) беше осуден поради силување у убиство на тригодишно девојче во Јемен поради што беше јавно погубен пред стотици луѓе.

Маграби беше погубен во градот Сани, а граѓаните чинот го снимаа со мобилни телефони, додека државната телевизија ја пренесуваше директно егзекуцијата.

На снимката се гледа како Маграби е со врзани раце на грбот и како полицијата пука во него додека лежи.

Шеријатскиот закон е темел на законодавството во Јемен, и според него убиството се казнува со егзекуција за која не постои пропишан начин како треба да се изврши.