Живот

Уште еден скандал со учителка – пронајдени нејзини секс-снимки

Георгина Д. 27-годишна учителка од училиште во селото во Романија, поднела оставка откако се нашла во центарот на вниманието поради секс скандал.
Еден од учениците случајно на Интернет нашол компромитирачко видео кое било снимено се веб камера. Видеото и фотографиите веднаш ги споделил со соучениците, а содржината многу брзо стигнала и до претпоставените.
– Ние сме во шок. Воопшто не е важно кога е направена снимката. Некој со вакво минато не може да работи во училиште, изјавила директорката на училиштето, која додала дека Гоергина пред две години се вратила во своето родно село до градот.
– Ме молеше за работа. Буквално ме преколнуваше да и најдам работа. Студирала георграфија, па решив да и дадам шанса, но вакво нешто не очекував, – додала директорката.
14- годишниот ученик кој го открил видеото не е именуван. на снимката наводно се гледало како учителката има сексуален однос со анонимна личност.
– Оваа жена била вклучена во активност која едноставно не е соодветен пример за некој кој работи со деца. Иако се работи зан ејзиниот приватн живот, таа треба да биде пример за децата, – изајвила инспекторката Магда Андрееску од Министерството за образование и додала дека ќе бара да и биде забранета работа со деца засекогаш.

Поврзани вести

Back to top button