Убиената Кумановка во Сирија ќерка на познат бизнисмен од Куманово

Објавено: четврток, 15 февруари 2018 во 22:35
Spread the love

– Кумановката пред три години заминала од дома, а подоцна се дознало дека таа се наоѓа во Сирија, во редовите на војската на ИД, пишува порталот „Реалитети“.

Во 2015 година, медиумите на албански јазик јавија дека З.К. (18) од Куманово, тогаш 18-годишна, им се приклучила на борците на ИД.

З.К. е ќерка на познат бизнисмен од Куманово. Нејзините родители тогаш изјавуваа дека била примерна ученичка и дека не очекувале таа да направи такво нешто.