Тајните на Тито кои никој не ги знаел: Зошто никогаш не одел на гробот на мајка си?

Објавено: четврток, 5 јануари 2017 во 10:40
Spread the love

Доживотниот претседател на СФРЈ го сакале сите, но иако постојат и многу книги за Јосип Броз Тито и неговиот живот, сепак постојат и тајни кои никој не ги знаел за него.

Тито лежи во гроб со неговата мајка, а најгоре пишува Мајката на Тото, додека за неговиот татко не важи тоа. Причината е што тој никогаш не му ја простил неговата афера со една вдовица по смртта на мајка му.

Во канцеларијата на Тито имало книги кои всушност биле кутии и во секоја имало од 100 до 150 фотографии. Тие ги покажуваат патувањата на Тито по светот.

Тито никогаш не го посетил гробот на родителите, ниту на своето дете кое било тајно закопано преку ноќ.