нато

Прва тужба во Србија за надомест на штета од НАТО во име на пациенти со рак

Првата тужба ќе биде поднесена до Високиот суд во Белград, изјави адвокатот Срѓан Алексиќ за Танјуг. Адвокатска канцеларија од Ниш ќе ја поднесе првата тужба…


НАТО тестираше opyжје врз цивилното население: Американски новинар објави дел од скриениот извештај на ООН (ВИДЕО)

Дел од извештајот на шефот на Комисијата на ООН, Бакари Канте, од 1999 година за страшните последици од бомбардирањето на Србија, никогаш не бил официјално…


Сеќавање на убиените деца за време на НАТО-агресијата

За време на 78-дневната агресија на НАТО врз тогашна Југославија, беа убиени повеќе од 2000 луѓе, меѓу кои и 126 деца. Ужасните последици од бомбардирањата…


„НАТО се распаѓа и тоа го чекам со раширени раце“

Германскиот парламентарец Александер Ној се согласи со изјавата на претседателот Макрон за кризата на НАТО, додавајќи дека распаѓањето на тој пакт за него е добредојден….


Есад Рахиќ: Албанците ќе формираат заедница на општини во Западна Македонија ако не влеземе во ЕУ и НАТО

Поранешниот пратеник на СДСМ, Есад Рахиќ, прогнозира дека ќе биде големо незадоволството кај етничките Албанци доколку Македонија ја пропушти шансата за ЕУ и НАТО. Во…


Од НАТО бомбардирањето на Косово се разблеле седум илјади лица

Комисијата на италијанскиот Парламент што водеше истрага за смртните случаи на војниците на Армијата на Италија во воени мисии во странство, на Комисијата на српското…


Србија: Злото кое убива и по војната

Пред 19 години авионите на НАТО врз Ниш фрлија стотици касетни бомби. Загинаа 15 луѓе. Многу касетни бомби до денес претставуваат закана. Но, властите во…


Шчербак: Не би сакале НАТО да го користи македонскиот народ како топовско месо

Експеримент, авантура, опасна игра, мафија со вакви квалификации и отворени карти настапи руската дипломатија кон македонските НАТО. Од Сараево суптилни закани, од скопскиот факултет за…


Германскиот адвокат кој ги тужел пратениците поради НАТО бомбардирањето: Србите не престануваат да ми се заблагодаруваат

Германскиот адвокат Вилфрид Шмиц поднел кривични пријави против сите пратеници во Бунгестагот, вклучувајќи ги и членовите на владата, кои на 16. октомври 1998. година гласале…


Единствена Македонија: Да се повлече барањето за членство во ЕУ

Денеска во Владата иницираме повлекување на барањето за членство на Македонија во ЕУ, што македонската влада го поднесе до Советот на ЕУ во 2004 година,…