СУПЕР ВЕСТ: Тригодишниот Александар го победи ракот

Објавено: сабота, 19 декември 2015 во 17:35
Spread the love

Александар Филип Вујановиќ за прв пат отиде да си ја скрати косата бидејќи сега по тригодишна борба со ракот, за прв пат му порасна коса. Себе си се нарекувал ќелав глобус додека бил болен, а сега радосно потпевнува, бидејќи ракот е само минато за него и неговото семејство.

– Се беше неочекувано, еден ден трчавме по него на кејот, а другиот беше во болница. Рече дека има болки, го однесовме веднаш на лекар, а тој остана шокиран. Моето момче имаше голем тумор на бешиката, вели мајката на Александар, Славица.

По неколку хемотерапии туморот се намалил. Зафатот чинел 100.000 евра, а имале десетина дена да ги соберат. Градинката каде оди и хуманитарните акции помогнале да се оперира. Денес, Александар има среќно детство.