Страшно: Тукушто родено бебе има рак

Објавено: понеделник, 25 јануари 2016 во 16:36
Spread the love

На малата Џејзи Стовел и е дијагностициран рак кога имала само 11 месеци. Кога се родила имала потешкотии во дишењето, лекарите се обиделе да откријат што го спречува бебето нормално да дише кога плуќата и е здрава. На малото девојче му пронашле мал израсток на окото, а налозите покажале дека станува збор за тумор.

Лекарите одлучиле веднаш да ја оперираат, за среќа успеале да и го спасат окото и видот. Таа сега има 22 месеци а немала ни 30 полни денови кога почнала да прима терапија.

За среќа храбрата Џејзи се издржала, иако секои три месеци мора да оди на контрола, таа е сега среќно девојче кое веќе 15 месеци нема рак.