Случајно или не снајперистите кои убиваа на Евро-Мајданот во Украина одамна ликвидирани!

Објавено: четврток, 9 февруари 2017 во 09:35
Spread the love

На протестите на 20 Февруари 2014 во Киев, на демонстрантите беше пукано од страна на снајпери-припадници на Службата за Безбедност на Украина, за што има и докази за нарачка од страна на Викторија Нуланд, но досега сите тие се ликвидирани.

Ова го изјави шефот на меѓународното одделение на Министерството за одбрана на ДНР Владислав Бриг, повикувајќи се на информациите на службеници во СБУ лојални на Новорусија.

Според сознанијата на овој службеник, сите снајперисти кои пукале во грбот на евромајдановците и беркутовците, се веќе одамна мртви. Сите тие биле припадници на Службата за Безбедност на Украина (СБУ), а сите биле поприлично добро исплатени. Тие добиле голема сума на пари дури однапред за оваа задача, чија крајна цел била провоцирање на демонстрантите против актуелната власт.

“Тие добија пари. Сите добија пари. И тоа однапред им беа исплатени. Потоа беа советувани да се иселат од Киев. А, потоа ги ликвидираа еден по друг. Последниот, според моите сознанија е убиен во јули” – рекол изворот.

Според зборовите на припадниците на СБУ за оваа операција детали знаат многу малку луѓе и затоа истрага нема да има. Ваква иста верзија на оваа приказна и заташкување, кажа и екс-директорот на СБУ Александар Јакименко.

Снајперистите во секоја обоена револуција се користат за предизвикување на ескалации на состојбите и наведување на насилство на демонстрантите кон власта.