Сите го имате во кујна а не знаете дека од грип и настинка може да ве излечи за 3 часа

Објавено: среда, 13 јануари 2016 во 15:56
Spread the love

Едно природно средство може да ве ослободи од грипот и настинката, за само неколку часа.

ГРИП_20132251385

Студијата објавена во списанието „Journal of Nutrition“ дојде до заклучок дека од настинката за само неколку часа може да се ослободите со помош на лук.

Имено, консумирање храна со пет грама лук, за само три часа ги активира гените кои се вклучени во произведувањето на белите крвни зрнца кои го зајакнуваат човечкиот имунолошки систем.

Резултатите од истражувањето покажале дека настинката кај испитаниците кои консумирале лук траела многу пократко отколку кај оние кои не го консумирале. Научниците тврдат дека лукот е богат со селен и со витамин Ц.