Шарлиз Терон: Тешко е да се биде убава

Објавено: среда, 6 април 2016 во 18:12
Spread the love

Познатата актерка Шарлиз Терон (40) изјави дека за актерка во соврмениот свет е тешко  кога е убава.

– Преубавите актерки брзо ги одбиваат денес. Тоа е среќа за оние актерките кои не се толку многу убави. Погледнете колку улоги има за тенки и преубави манекенки, многу малку, смета Терон.

Таа истака дека и сама присуствувала на некои кастинзи каде убавите актерки биле одбиени меѓу првите, а изјави и дека во Холивуд постојат двојни стандарди.

– Живееме во општество каде жените копнеат, а мажите стареат како добро вино. Така е затоа што жените тоа самите го прифатиле, рече Терон.

Таа изјави и дека жените со години чекале општеството да се промени само од себе што тоа не се случи.

– Мислам дека постојат нереални стандарди за тоа како жените би требало да изгледаат кога ќе наполнат 40 години, рече Терон.