Само чудо го спаси: Тинејџер преживеа пад од 14 кат (ВИДЕО)

Објавено: петок, 15 април 2016 во 11:24
Spread the love

Едно 15-годишно момче преживеа пад од покрив на повеќекатница во рускиот град Краснодар. Имено, овој тинејџер се качил на покривот каде прво си ги исекол вените, а потоа скокнал од покривот.

А како успеал да преживее?

Лекарите велат дека го спасиле две работи. Како прво, при падот се закачил за електричните кабли од блискиот столб, што до некаде го успорило неговиот пад. Од друга страна, детето паднало врз паркиран автомобил, а не на асфалтот.

Во секој случај, докторот што го прегледал, вели дека слободно може да се каже дека се случило чудо.

Погледнете го видеото од безбедносните камери: