Руски научник советува: Само со една билка ослободете се од стресот

Објавено: четврток, 16 јуни 2016 во 18:57
Spread the love

Стресот е неминовен дел од секојдневниот живот. Во времето во кое живееме, со сите рокови, обврски и проблеми, ниту возрасните, ниту децата за жал не се имуни на стресот.

За да го намалиме нивото на стрес и да го покачиме нивото на серотонинот – хормонот на среќата, потребна ни е само една билка која веќе и веројатно ја имате дома. Според едноставниот рецепт на руски научник, Генадиј Милахов, тоа е ловорот! Оваа евтина билка која речиси сите ја имаме во домовите ослободува од големо количество стрес. Се што треба да направите е да запалите сув ловоров лист во пепелник. Излезете од собата на 10 минути, а кога ќе се вратите ќе ги почувствувате промените. Вдишете длабоко и ослободете се од стресот.