Родено бебе старец: Мајката одбила да го дои, а потоа се случило нешто прекрасно!

Објавено: четврток, 30 јуни 2016 во 13:55
Spread the love

Девојче кое е родено во Индија, пред околу еден месец, на денот на раѓањето родителите го напуштиле поради тоа што има ретка болест, од која изгледа како старец.

Бебето е родено во болницата во градот Махарастра во западниот дел на Индија. Неговата мајка Мамата Дод (25) рекла дека одбива да ја дои ќерка и поради нејзиниот изглед. И нејзиниот татко 25 годишниот Аџај Дод, не сакал да ја превземе грижата за неа.

За среќа грижата за девојчето кое е родено во седмиот месец ја превзема нејзиниот дедо Дилип Дод. Тој го хранел девојчето со козјо млеко и водел грижа за неа. Сепак поради состојбата во која се наоѓало тоа морало да биде префрлено во болница.

Тој се заблагодарил на медицинскиот персонал затоа што тие ја превземаа грижата за неа и тоа бесплатно.