Поучна проказна: Видел сиромашно и гладно дете па го прашал Бог зошто тоа го дозволил…

Објавено: петок, 11 декември 2015 во 19:19
Spread the love

Еднаш еден мудрец почнал да се сомнева во добрината на Бог. На тоа го натерала секојдневната слика во светот. Во една прилика тој забележал девојче во искинати алишта како се тресе од ладното среде зима.

Веднаш добил одговор на своето прашање:

“Можам! Те создадов тебе!”

Дали можеби е лекција за секој од нас? Бог смета на нас, дека ние кои имаме повеќе ќе помогнеме на оние кои имаат помалку!