Песната „Васко жабата“ во „изведба“ на Зоран Заев (ВИДЕО)

Објавено: четврток, 11 август 2022 во 13:47
Spread the love

Бугарската песна „Васко жабата“ која е стара дури 8 години, стана хит на социјалните мрежи. Песната е од бугарскиот ромски бенд „Камчиа оркестар“.

На китарата Васко жабата, тои сте свири драги гости само за вас“ – во превод значи: „На гитара е Васко жабата, тој ќе свири, драги гости, само за вас“. Иако нема никаква смисла, песната, по мислењето на многумина е интересна и певлива, поради што не престанува да се зборува за неа.

Другиот рефрен гласи: „На микрофона Цеца мецата, тои сте пеи драги гости само за вас“, односно во превод: „На микрофон е Цеца мечката, таа ќе пее, драги гости, само за вас“.

Пред околу две недели кај нас ова песна е објавувана во најразлични верзии.