Пален и обновуван, овој манастир прави чуда: “Немавме деца, отидовме а тогаш се случи чудо”

Објавено: четврток, 29 јуни 2017 во 11:26
Spread the love

Сокриен во тишина, опкружен со дарови од природата, пален и обновуван, манастирот Туман постои со векови, и во него се случуваат чуда.

И денес се прераскажуваат чудата од манастирот. Во растојание од половина век, биле донесени две жени, поточно жена бна возраст од 50 години и 20-годишна девојка. Двете биле тешко болни. Едната била неподвижна во инвалидсска количка, а другата без вид.

Секоја од манастирот заминала дома здрава, а оваа легенда се раскажува со години.

Постојат и многу примери од секојдневието. Млада жена заболена од рак на бели дробови, и тоа во понапреден облик и во тешка состојба, оздравела со помош на манастирот. нејзиниот татко дошол на молитва, а за неколку емсеци таа за чудо застанала на нозе.

Пар во 2016 кој не можел да има деца отишол во манастирот. Им била прочитана молитва. По долги години мака да добијат дете, тие во февриари 2017. ја слушнале најубавата вест – дека ќе станат родители.