Ова е најотровната храна што ја јадеме речиси секој ден

Објавено: четврток, 20 април 2017 во 14:31
Spread the love

Нутриционистите се обидуваат да нè предупредат за храната што ја консумираме, но често не ги слушаме нивните совети и не ги менуваме навиките. Го ризикуваме здравјето, квалитетот на нашиот живот со нездравите избори што ги правиме.

Ова е кратка листа на најопасната и најотровна храна што мора да престанеме да ја јадеме.

1.Шеќер

Тој е непријател број еден во здравата храна. Поврзан е со дебелината и проблемите со црниот дроб, панкреасот, системот за варење, дури и со нервниот систем.

2. Крофни

Популарните се, но немаат никаква нутриционистичка вредност.

3. Газирани пијалоци

И нивната нутриционистичка вредност е нула. Полни со сируп и сите видови хемикалии.

4. Обработено месо

Полно е со натриум и нитрати кои не се воопшто здрави.