Живот

Ова е најдобриот начин да ги исчистите ушите и да се ослободите од инфекции!

Жолтата смолеста супстанца која се излачува од каналите на ушите не изгледа многу убаво, иако нејзината улога е да ве заштити од прашина, бактерии…

uho-29707

Но, повеќето луѓе сметаат дека е непотребна и нехигиенска, па затоа редовно ги чистат своите уши. А, како не би ги чистеле кога ушите понекогаш лачат и премногу смола.

Памучните стапчиња само ги туркаат бактериите во вашите уши. Освен тоа треба да знаете дека вишокот восок се отстранува со гуми за џвакање или говорење.

Понекогаш, може да дојде и до непријатни заболувања, како што се главоболка, проблеми со синусите, болка во ушите, проблеми со слухот.

Доктор Дејвид Хил нашол природно решение и тврди дека мешавина од оцет и алкохол може да помогне, пишува Webtribune.rs.

Доволна е само мала количина.

Нанесете неколку капки во увото и потпрете ја главата на една страна 60 секунди. Потоа ја враќата главата во нормална позиција и восокот ќе истече од увото.

Овој природен лек, сигурно ќе ви помогне да ги исчистите вашите уши и да се спасите од неподносливите болки и воспаление.

Поврзани вести

Back to top button