Ново вознемирувачко видео од последните мигови од животот на Гадафи (ВИДЕО+18)

Објавено: четврток, 4 февруари 2016 во 09:45
Spread the love

Би-Би-Си објави репортажа под наслов „Лов на златниот пиштол на Гадафи“ во кој се прикажани последните моменти од животот на соборениот либиски лидер Моамер Гадафи. На снимката се гледа претепаниот Гадафи меѓу група борци од либиската опозиција. Ова е најдобра снимка од неговите последни моменти. Исто така на снимката е прикажан златниот пиштол кој го држи еден млад човек, а Гадафи од овој пиштол никогаш не се двоел.

gadafi

Во четиринаесетминутната репортажа се зборува за тоталниот распад на Либија и за анархијата која завладеала. Голем дел од територијата, меѓу кои и родниот град на Гафади во кој беше и убиен, е под контрола на Исламската држава.