Незапамтен ужас во соседството: Проститутка заразила шест деца со вирусот ХИВ?!

Објавено: петок, 17 јуни 2016 во 10:56
Spread the love

Неодамнешната белградска полиција ги уапси проститутките Весна М. (24) од населбата Мали Мокри Луг кај Белград, откривајќи многу страшна приказна која се зборувала низ улиците на главниот град. Оваа жена организирала група од шест момчиња кои морале за време на секс да и платат со просење.

Имено откриено е дека во текот на односот им пренела ХИВ, односно ги заразила со хепатитис C, и момчињата на возраст од 12 до 15 годни сега одат на лечење. Се сомнева дека им е предизвикан и ХИВ но таквиот податок засега не е официјален.

Весна М. потврди дека ги има двата вируса, и дека и таа оди на лечење.

„За дрмата која се одвивала недалеку од центарот на градот се дознало сосема случајно. Една жена пријави дека постојано гледа некое дете по Ѕвездарската шума и дека се сомневала дека е киднапирано. Во текот на неколку дена пријавила дека има уште едно дете, некои бели, некои потемни“, наведува извор близок до истрагата.

Полициската патрола тргнала да види што се случува, и ги открила Весна и момчињата и нивната страшна приказна.

„Нејасно е под кои околности таа стапила во контакт со децата, дали биле киднапирани, или не. Станува збор за деца од нарушени семејства, кои лесно се врзуваат за луѓето. Таа ги навела на секс, а поради тоа што немале со што да и платат, ги терала да просат и да и ги даваат парите. Сега се болни.

Во текот на истрагата утврдено е дека четирите момчиња се од Белград, а две од нив се од Чачка и Ваљево. Весна не работела сама, имала макроа за кои сега полицијата трага. Со овој случај се занимава и обвинителството. Таа тврди дека не знаела дека е болно, но полицијата се сомнева дека лаже.

Кај сите деца потврден е вирусот хепатитис а се сомнева дека имаат и ХИВ.Колку луѓе заразила сеуште се утврдува, затоа што за време на односите не користела заштита.