Не треба парите да ни се идол за да ја напуштаме татковината

Објавено: вторник, 17 мај 2016 во 18:55
Spread the love

„ Живееме во време на сеопшта криза, најнапред морална криза, а последиците од моралната криза се и економската криза и секоја друга криза на духот што следува во овој свет и во овој живот. Но, затоа и ни се случуваат нештата како егзодусот во денешно време, слечен на оние од минатото. Но, нашето заминување од татковината не треба да биде за ништо друго освен за основните услови за живот и потреби за живот. Ако ние нешто многу повеќе бараме од тоа, невозможни работи или не душеполезни работи, така ќе создадеме невистински христијани. Затоа младите нека не ја напуштата татковите само заради парите како идол, вели Владиката Петар, а пренесува Телевизија Тера.