НАСА предвидува: Ни доаѓа астероид, многу поголем отколку што очекувавме

Објавено: среда, 16 декември 2015 во 19:17
Spread the love

Астероидот „SD220 2003“ претставува потенцијална опасност за нашата планета, јави НАСА.

Директен судир на џиновскиот астероид би бил доволен да уништи цел континент на Земјата. Астероидот е можеби и поголем отколку што пресметале астрономите и за него не се знае многу.

Како што пренесе Експрес, астероидот ќе прелета на Божиќ 25 декември.