Мистериозна смрт: По осум месеци го пронашле мумифициран на врв на дрво (ФОТО)

Објавено: петок, 8 јули 2016 во 15:18
Spread the love

Руски детективи го истражуваат случајот на мумифицираното тело кое го пронашле како го „прегрнало“ стеблото на височина од 15 метри.

Мажот седел на гранка од бор во северниот дел на Томск во Сибир, а истражителите велат дека починал пред осум месеци.

Неидентификуваниот маж веројатно се искачил на стеблото преку ноќ за да се заштити од сите шумски опасности. Несреќниот човек бил пронајден во положба во која со двете раце се држи за стеблото, а починал од хипотермија.

Мажот бил облечен во морнарски елек,маичка, панталони и зимски чизми, а случајно го пронашол еден мештанин додека се шетал со својот татко низ шумата.