Мигрант од Сирија преку ноќ стана милионер

Објавено: сабота, 23 јануари 2016 во 14:45
Spread the love

Животот на триесетгодишниот Сириец, се смена во секунда, откако освои милион евра на француската лотарија.

Со уплата од 10 евра, сириецот денес на сметката е „потежок” за милион евра.

Мажот од Сирија во Франција мигрирал во 2011 година, каде заработувал за живот како обичен работник.

Со првиот милион, сириецот си купил стан, а планира во Франција да го донесе и останатиот дел од својата фамилија. Кога ќе го усоврши францускиот јазик, планира да отвори и ресторан.