Маса од 1.000 луѓе линчувале осомничен за силување и убиство на пет годишно девојче

Објавено: вторник, 20 февруари 2018 во 15:06
Spread the love

Огорчена маса од 1.000 луѓе упаднале и извлекле двајца осомничени од полициската станица за силување и убиство на 5 годишно девојче. Ги линчувале на лице место, а притоа и 15 полицајци се повредени за време на упадот во полициската станица. Причината за упадот е силување и убиство на 5 годишно девојче.

Се соопштува дека огорчените луѓе прво барале од полицијата да им бидат предадени осомничените. Кога полицијата го одбила барањето, упаднале, ги извадиле од притвор и потоа ги линчувале осомничените.