Мајката го слушнала срцето на својот мртов син

Објавено: четврток, 7 април 2016 во 13:36
Spread the love

Лиза и Тери до тогаш имале контакт преку писма и електронска пошта, а сега имале шанса и да се запознаат во болница во Небраска.

Синот на Лиза, Леви Шулц, имал 18 години кога загинал во сообраќајна несреќа во декември 2012. година.

Леви го задржале на апарати за да се зачуваат органите за донација.

На Тери Хопер му била дијагностицирана хронична болест на срцевиот мускул во 2003. година, а на листата за чекање на трансплантација бил ставен во 2012. година.

По 52 дена на листата, направена му била трансплантација на срце. Тери и Лиза размениле прегратки и плачеле за време на состанокот.