Лоша временска прогноза за продолжениот празничен викенд

Објавено: сабота, 16 април 2016 во 16:55
Spread the love

Временските прогнози за викендот кога истовремено ќе ги прославуваме државниот Празник на трудот и првиот ден од христијанскиот прзник Велигден, се лоши.

vel

Според „Акуведер“, на првиот ден од мај се најавува облачно време со можност за врнежи од дожд.

Слично време се најавува и за наредниот ден, 2 мај, кој оваа година ќе биде неработен.

Нешто подобро време ќе има на Велики Петок и во саботата, но традицијата останува, првомајските празници да поминат под облаци и врнежи.