Хуманитарна забава – Да и помогнеме на Сара Шошеска

Објавено: сабота, 30 април 2016 во 15:32
Spread the love

14 годишната Сара Шошеска веќе четири години се лекува од „meduloblastom“ или тумор на мозок. Трите оперативни зафати до сега во Скопје не го отстранија целосно туморот, па постои ризик за големи оштетувања во иднина. Спасот за нејзиниот млад живот е во Аџибадем Истамбул или Белград, каде треба да биде подложена на операција со гама нож. Операциониот зафат чини 8. 000 евра, средства кои семејството не може само да ги обезбеди.

За таа цел сплотени и со многу љубов, вчера и денес во центарот на Прилеп се организира хуманитарна забава, на која настапуваат голем број на музичари.

За сите останати ова се телефонските броеви и жиро сметка каде може да се донира:

humanitarna-1

Извор: markukule.mk