Хуманитарна акција во Гостивар по сторијата за семејството Јосифоски на „Телма“

Објавено: недела, 21 јануари 2018 во 12:04
Spread the love

По објавувањето на сторијата за гостиварското семејство Јосифоски кое живее во бедни услови без довопно храна пари и облека, денеска на градскиот плоштад беше организирана хуманитарна за акција за помош на семејството. Беа собрани пари, пакети со храна и прехранбени производи и средства за хигиена, кои веднаш им беа доставени на семејството.

Од иницијативнит одбор за помош на семејството се задоволни од одзивот и хуманоста на граѓаните. Оттаму сметаат дека за проблемот со сиромаштијата и гладните граѓани се потребни посериозни мерки кои треба да ги преземе државата.

ВИДЕО НА ТЕЛМА