Хит видео: Баба пушела марихуана, не знаејќи дека е дрога

Објавено: петок, 18 декември 2015 во 17:04
Spread the love

Баба Бејза Сулиќ 10 години одгледувала марихуана во село кај Брчко не знаејќи дека е дрога.

баба

Баба Бејза почнала да сади марихуана за време на војната мислејќи дека е домат. Имено, неа војниците на армијата на БиХ ја замолиле да им го наводнува „доматот“ кои тие го посадиле на дел од земјата околу артилерските позиции.

Секако, во прашање бил канабил кој бабата грижливо го одгледувала, но и пушела, наводно не знаејќи дека станува збор за растение кое официјално важи за наркотик.

-Јас го полевав, Не ни знаев што е. Ние жените страдавме, беше војна, секаде се пукаше. Потоа дојде милицијата, се искорна и запали, објаснува Бејза која ни тогаш не сфатила дека расте вид на наркотик.

Таа вели дека првпат запалила кога на војниците им го носела „доматот“.

-Така беше. Не би го уживала јас тоа да знаев дека е дрога. Не знаевме, друго време беше, вели бабата која не крие дека убаво си поминувала со војниците додека пушеле џоинти, но вели дека најпрво си обезбедувала залихи за себе, па дури потоа им носела на војниците.

-Јас си оставав за себе, па и ним им носев. Тие пушеа и ме прашуваа дали ќе им се придружам. Мене тоа не ми штетеше.. Убаво беште, но кој знаеше што е во прашање, раскажува Бејза и додава дека тоа време и останало во убаво сеќавање.

-Пролета..Само се смеевме и пеевме. Ете така беше. Добро што останав при памет…10 години беа така, пеев, се смеев и играв со нив, се исто како и тие. Добро е што останав жива, раскажува оваа Босанка.