Херојски подвиг: Куче спаси дете кое мајката пробувала да го удави во река

Објавено: недела, 5 март 2017 во 11:37
Spread the love

Куче успеало да спаси деветгодишно дете кое мајката пробала да го удави во река во Австралија. Инцидентот се случил во Јужен Велс во Австралија, каде жената во реката сакала да ги удави синот и неговиот помлад полубрат. На пријателите им кажала дека „мора да ги удави децата“.

Дваесет и шест годишната жена ги однела децата на брегот од реката, а потоа главата на поголемото дете му ја држела по вода, додека нејзиниот петгодишен син врискал. Тогаш и него го однела до водата, а неговото тело било видено како плива по реката.

Полицијата покренала истрага и телото било пронајдено подоцна.

Детето го спасило куче, кое ја нападнало жената и спречило да го

Жената и се предала на полицијата и уапсена.

Полицијата ги предупредила дедото и бабата на децата затоа што сметаат дека ќе бидат во опасност откако мајката ќе излезе од затвор.