Фотографија која го освои светот: “Љубов “ испишана со папочна врвца

Објавено: четврток, 14 јануари 2016 во 12:00
Spread the love

Една австралиска бабица направила феноменална фотографија која ја слави убавината на доаѓањето на свет.

љубов

„Првите моменти од бебешкиот живот се чудесни – толку многу што просто е невозможно да се радувате и воодушевувате на сето тоа“ –  напишала таа.

Фотографката и бабица Ема Џин Нолан ја искористила можноста за да ја забележи моќта на раѓањето со фотографијата на која се топи цел свет. Воедно, на фотографијата се наоѓа бебето Харпер кој е сликан по 90 минути од неговото доаѓање на свет.  Момчето од Австралија е врзан за папочна врвца со која е испишан зборот “љубов“ (love), а на овој начин Ема сакала да и оддаде чест на маорската традиција.