ФОТО: Жирафа со бело крзно

Објавено: среда, 27 јануари 2016 во 09:58
Spread the love

Омо е 15-месечна бела жирафа која има леуцизам – состојба во која делумно се губи пигментацијата, па кожа изгледа како да ѝ е обелена.

zirafa

Многумина кога ќе ги погледнат нејзините фотографии убедени се дека станува збор за Фотошоп, но реалноста е дека Омо е само ретка појава која ја открил докторот Дерек Ли, основачот на Институтот за дивина во Танзанија.

zirafa1

Омо моментално се наоѓа во Националниот парк Тарангири во Танзанија.

zirafa2

„Таа е секогаш во група со другите жирафи, се чини дека не им пречи тоа што е малку поразлична. Одлично се вклопува во групата“ – вели докторот.

zirafa3

zirafa4

zirafa5