ФОТО: Проверено ефикасно: Оваа оптичка илузија ќе ви открие дали ви се потребни очила

Објавено: вторник, 29 декември 2015 во 14:41
Spread the love

Оваа оптичка илузија стана мега популарна на интернет но  во однос на сите дурги нејзината цел  освен што е забавна е да му служи на здравјето.

анстајн

Ја крериале студенти од познатиот факултет МИТ  само со една цел, а тоа е на сите да им овозможат лесно бесплатно тестирање на видот, пренесува Дејли Мејл.

Ако се задлабочите во фотографијата од не голам раздалеченост би требало да го видите Алберт Ајнштајн. Тоа значи  дека видот ви е сосема во ред, тврдат креативните студенти. Но доколку пред очите ви излезе Мерлин Монро видот не ви е најдобар и решението би требало да биде итно одење кај окулист кој по преглед е ви ја одреди диоптирајата.