Фото: Еве зошто им се деформираат прстите на се повеќе тинејџери

Објавено: вторник, 26 јануари 2016 во 16:12
Spread the love

Кај илјадници луѓе ширум светот е забележан овој деформитет на малиот прст,  а најмногубројни се тинејџерите.

prst

Причината за овој деформитет на малиот прст се мобилните телефони. Имено како што појаснуваат лекарите од претерано држење на телефон во рака доаѓа до деформитет на прстите, а најмногу се искривува малиот прст.

prst1

Доколку забележите сличен проблем, лекарите советуваат да го намалите користењето на мобилниот телефон бидејќи постојат сериозни индикации дека во иднина  овие деформитети ќе предизвикуваат посериозни проблеми.

prst2

prst3