ФОТО: Баба, која живее од пензија, добила наследство од 5 милиони долари!

Објавено: среда, 20 јануари 2016 во 13:37
Spread the love

Во планинско село во близина на Бољевац во една стара трошна куќа направена од кал, која во секој момент може да се сруши и до која тешко може да се дојде не само лете, а камоли зиме, живее старицата М.З. (86). Таа до пред само неколку дена, живееше само од 10.000 динари пензија, а потоа буквално преку ноќ стана милионер! 

baka-sa-crvenim-jabukama-srbija-od-zlata-jabuka_f

Според пишувањата на српски информер сопругот на бабата М.З. кој починал уште во 2011 година, претходно живеел во Австралија со друга жена, која умрела пред него и немала деца. Поради ова властите во Австралија почнале да трагаат по можните наследници и по неколку години ја пронашле М.З.

Тогаш сè било завршено експресно, жената е прогласена за единствен наследник и веднаш и била уплатила целата сума на пари, кои нејзиниот сопруг ги имал ставено во банка во Австралија.
Сепак М. З. се уште живее во трошната куќа и недостапни за другите.