Фото: Ако забележите нешто вакво на вашето дете веднаш одете во Ургентен

Објавено: четврток, 7 април 2016 во 13:16
Spread the love

Температурите растат, дечињата се уште посреќни и си играат со своите другарчиња. Освен што родителите во летниот период се грижат за опекотини од сонцето, треба да обрнат внимание и на една голема опасност која не треба да се заборави периодов – крлежите!

Тие можат да направат голем проблем и да предизвикаат тешка болест, а најчесто симптомите кои се појавуваат се голем осип по телото и црвенило. Може да дојде и до температура, главоболка, чешање, како и надуени жлезди, но само  во некои случаи.

bolest1

Овие убоди можат да се излечат со антибиотици ако се реагира навреме. Најдобро е веднаш да се оди на лекар.