Фестивал на руската дијаспора „Јубилејна Русија“

Објавено: понеделник, 22 август 2016 во 10:53
Spread the love

Од 15 до 17 септември 2016 година во Скопје, Св. Николе и Прилеп ќе се одржи вториот Фестивал на руската дијаспора „Јубилејна Русија“.

Целта на Фестивалот на руската култура е да ги прикаже достигнувањата на руската дијаспора во Македонија во денешно време, обединувајќи различни колективи и индивидуални претставници од целата Република.
Фестивалот е организиран од здружението на руски сонародници „Чајка“, со финансиска поддршка од Управата на Москва.