Дваесет и пет теории на заговор кои биле точни

Објавено: четврток, 4 февруари 2016 во 21:27
Spread the love

Наместено слетување на Месечината од НАСА. Прикривување на Реон 52, застрашување со глобално затоплувања. Зошто луѓето веруваат во теории на заговор?

Додека поголем дел од теориите се отфрлени од страна на јавноста, другите се широко прифатени како вистинити. Тие бројки се застрашувачки високи, поготово во време на несигурност и страв (од финансиска криза, природни катастрофи и терористички напади).

Сепак никој не може да одолее а да не слушне за најновите теории на заговор, без разлика колку и далеку да се од реалноста.

Овие 25 теории на заговор кои се наоѓаат во ова видео се покажале како вистински по детални истражувања.

Светското првенство во бејзбол 1919 година.

Често го нарекуваат и “Black Sox Scandal” кога осум играчи на “White Sox” биле обвинети дека намерно го загубиле светското првенство во 1919 година. Кога приказната е објавена во 1920 година, играчите биле ослободени бидејќи тогаш технички тоа не било кривично дело.

Власта тргувала со алкохол за време на забраната.

Кога луѓето продолжиле да пијат алкохол и по забраната, власта практично се обидела да ги уништи пијалоците кои угостителите ги подготвувале сами. Бидејќи угостителите не престанале, сето тоа завршило со доста голем број на луѓе кои починале од труење.