Да имаше 100.000 евра ќе размислев – Во шала овој чесен човек го врати новчаникот на сопственикот

Објавено: четврток, 18 август 2016 во 18:09
Spread the love

Во паркот во близина на тезга на Калемегдан денеска околу 11:30 часот продавач на сувенири пронашол наовчаник полн со пари и го вратил на сопственикот.
Во него имало околу 300 евра вкупно.

„Имаше различни апоени и валути. Од 100 евра, 100 долари и пар стотина динари. Се наоѓаа и документи на сопственикот. Се без размислување го предадов на обезбедувањето и тие го повикаа сопственикот. Во прашање беа наши луѓе, не беа странци“, вели М.С. кој не добил награда но не и ја очекувал.

Овој поштен граѓанин скромно вели дека ова не е прв пат да направи добро дело, туку нешто слично се случило пред седум години.
„Поштен сум што да правам. Искушението е големо, да во него имаше 100.000 евра, можеби би размислил“, се пошегува продавачот.