Четириесет отсто Германци сакаат оставка од Меркел

Објавено: петок, 29 јануари 2016 во 11:03
Spread the love

Најновите анкети покажуваат дека 40 отсто Германци сметаат дека канцеларката Ангела Меркел би требало да поднесе оставка поради својата политика спрема бегалците, објави денеска магазинот Фокус.

Според анкети, 45,2 отсто анкетирани веруваат дека Меркел не треба да поднесе оставка заради политиката спрема бегалците.

Германскиот аналитичар Михаел Шпренг неодамна изјави дека Меркел во следните осум недели ќе биде под голем притисок поради бегалската криза и ќе биде принудена да постави прашање за доверба на Владата.

Во Македонија се чувсвутвува како дома. При секое доаѓање не пропушта да посети некои од винариите и да дегустира… Анкетата е спроведена во периодот од 22 до 25 јануари врз 2.047 Германци.