Безобразлук: Регулаторна комисија бара паркирачи на автомобили

Објавено: среда, 24 јануари 2018 во 20:14
Spread the love

Во Регулаторната комисија за енергетика се вработуваат „луѓе за паркирање автомобили“, во „услуги за заедничко одржување на административната зграда“.

Откако јавноста беше скандализирана од објавениот оглас на државната компанија МЕПСО; во кој се бараше и копирант со завршено средно образование и без работно искуство, за плата од 25.000 денари, лидерот на ЛДП, Горан Милевски обелодени нов скандал.

Во Регулаторната комисија за енергетика се вработуваат „луѓе за паркирање автомобили“, во делот „услуги за заедничко одржување на административната зграда“.

Во оваа графа спаѓаат и портири, хигиеничари, трошоци за одржување и сервисирање на лифтови и слично, а вкупните трошоци за овие услуги на годишно ниво изнесуваат 2,2 милиони денари.

Повеќе на ПЛУСИНФО