За првпат по 43 години избрана Мис Ирак

Објавено: недела, 20 декември 2015 во 12:52
Spread the love

Во Ирак за првпат од 1972 година беше избрана Мис Ирак. Титулата ја доби 20-годишната Шалма Абделрахман.

ирак избор

Конкурсот во максимален степен соодветствуваше на меѓународните критериуми. Недостигаше само дефиле на учесничките во долна облека, јавуваат западни медиуми.

– Се радувам дека Ирак се движи напред, изјави победничката.

Организаторите сакаа изборот да го спроведат во октомври, но го одложија поради закани за учесничките.