(ВИДЕО) Запалено арапско училишта во Шведска

Објавено: понеделник, 11 април 2016 во 08:50
Spread the love

Зграда во Малме каде е сместено арапско учиулиште е зафатена од силен оган и сеуште итните служби не можат да ја  изгаснат.

Во шведскиот град Малме непознати запалија арапско училиште, објави  електронската верзија на “Квелспостен”. Зградата била потпалена на ноќеска на полноќ

Полицајците  се соочиле со сомнителен автомобил кој избегал од местото и покрај обидот да биде запрен. Офицер од спасувачката служба Пол Бјурехаг рече дека зградата на училиштето сеуште е зафатена од силен оган. Не се знае кога точно тој ќе биде изгаснат.  Никој од ученици или училишниот персонал не е повреден. Полицијата ги истражува  околностите околу палењето на зградата.