ВИДЕО: Приказната за информатичарот Илија кој ја избегнува цивилизацијата

Објавено: петок, 5 февруари 2016 во 13:10
Spread the love

Скопјанецот Илија Ѓорѓевиќ, дипломиран информатичар и математичар, кој некогаш работел во фирма за компјутери, веќе со години живее во својата „оаза“ во селото Побожје. Таму, во обид да ја избегне вревата и интензитетот на градскиот живот, тој изгради куќа и фарма со животни. Неговата приказна и атмосферата во ова несекојдневно место во Побожје ја забележа камерата на српскиот веб-серијал „Само кажем“.