Видео: Играат додека го држат мртовечкиот сандак, на тој начин ги испраќаат мртвите на другиот свет!

Објавено: среда, 16 декември 2015 во 18:26
Spread the love

Покојниот навистина се „превртува во гроб“, но сите на тоа се горди, бидејќи што повеќе се игра и весели, толку повеќе се оддава почин кон починатиот.

Во Гана е обичај ожалостените да се веселат и играат на музика и на тој начин да му оддадат последна почит на покојниот.

-Наместо да ги оплакуваат мртвите и смртта, тие се радуваат на животот кој нивниот близок го живеел. Луѓето од Гана навистина знаат да извлечат најдобро од се, изјавил еден корисник на Фејсбук, откако ја гледал оваа снимка.

Започна сезоната на зимските празници, а може ли да се замисли една богата македонска трпеза без вино. Но, како што во се’ …