ВИДЕО: Eве како се создава канцерот

Објавено: среда, 3 февруари 2016 во 10:06
Spread the love

Ова е прв пат да се следи трансформацијата на ќелиите, кои се претвораат во тумор.

rak-696x456-1-696x400

Експертите од универзитетот во Ајова открија дека канцероните ќелии ги претвараат нормалните во тумори, така што целосно  ги опфаќаат во некој вид на мрежа. Откритието би можело да доведе до прецизно препознавање на т.н. туморни ќелии кои се претвораат во канцер и поточно да се тестираат аниттелата, кои би можеле да ги уништат. Како злосторници од научно фантастичните филмови, поедини ќелии на ракот се протегаат надвор од својата група и ги опфаќаат другите до тогаш здрави ќелии кои се наоѓаат во таа област.

Погледајте го овој процес.